9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Een taxatie van je huis; wat zijn de kosten?

De kosten van een taxatie van je huis (of je gewenste droomhuis) liggen meestal rond de 500 euro. Deze bestaan uit de kadasterkosten, gemeentelijke kosten, het tarief van de taxateur, de administratiekosten en de btw.

Het is in verschillende situaties slim om je huis te laten taxeren. Op deze manier kun je ontspannen de volgende fase in: je weet waar je over praat als het over je woning gaat.

Wil jij je huis (of droomhuis) laten taxeren? Maak dan meteen een afspraak met ons.

Ja, ik wil graag een afspraak
Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  NWWI-taxateurs

  Is de taxatie ook nodig om gebruik te kunnen maken van de nationale hypotheekgarantie? Dan heb je een NWWI-gevalideerd taxatierapport nodig. Wij kunnen dat voor je verzorgen.

  Regio-expert

  Fijne Makelaar is expert in de regio Oisterwijk-Eindhoven. Wij kennen de omgeving en de bestemmingsplannen. Omdat dit belangrijke punten zijn om de waarde van de woning te bepalen, nemen we dit mee in het taxatierapport. Het gaat namelijk niet alleen om de bouwkundige staat.

  Alles is bespreekbaar

  Heb je vragen of opmerkingen over het taxatierapport? Laat het ons weten! Alles is bespreekbaar. We vinden het belangrijk je zoveel mogelijk helderheid te geven. Het gaat tenslotte om je huis en veel geld.

  Vragen
  Veel gestelde vragen over onze diensten
  Wat als er meerdere gegadigden zijn voor mijn woning?

  Een onderhandeling hoeft niet tot een verkoop te leiden. Er kan met meerdere gegadigden tegelijk worden onderhandeld. De NVM-makelaar moet dit wel duidelijk vermelden. Een andere belangstellende mag altijd een bod uitbrengen, maar de makelaar mag pas met hem in onderhandeling treden als de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De NVM-makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van de biedingen. Dit kan namelijk overbieden uitlokken.

  Is er een verschil tussen een taxatie van je woning en een waardebepaling?

  Zeker. Met alleen een waardebepaling kan er geen hypotheek worden aangevraagd (of overgesloten). Dat kan alleen met een taxatierapport. Een waardebepaling is niet meer dan een verwachte verkoopopbrengst. Vandaar dat deze vaak gratis is. In een taxatierapport worden alle relevante facetten uitvoerig benoemd én onderbouwd. De hypotheekverstrekker wil ook die facetten zien. Hier zijn dus wel kosten aan verbonden.