9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Aalst en Waalre

De gemeente Waalre is ontstaan uit de oude gemeenten Waalre en Aalst en profileert zich als groene woongemeente aan de zuidkant van Eindhoven. Waalre maakt deel uit van de Metropoolregio Eindhoven en heeft een zeer strategische ligging ten opzichte van de High Tech Campus; dit verklaart de grote aantrekkingskracht uit zowel binnen- als buitenland. De gemeente heeft circa 17.500 inwoners en goede verbindingen met Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Weert, Venlo en Antwerpen.

 

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  In 1923 zijn de gemeenten Aalst en Waalre samengevoegd tot de gemeente Waalre. Voorheen was Aalst een agrarische gemeenschap en dit dorp is van oudsher bekend van het industriële bedrijf Brabantia.  Waalre-dorp heeft een rijke historie die teruggaat tot de 12e eeuw en ontwikkelde zich, net als Aalst, in het begin van de 20e eeuw tot een echte dorpskern. Dankzij de ligging ten opzichte van Eindhoven en de historische dorpskern is de gemeente Waalre al decennia een populaire plek om te wonen.

  Economie

  Aalst was voorheen beroemd vanwege de fabriek van Brabantia, bekend van de huishoudelijke artikelen. Waalre had in die tijd de sigarenfabriek van J.W. Swane & Zonen, die ook vestigingen in Neerpelt en Kaldenkirchen had. Beide bedrijven zijn inmiddels uit Waalre verdwenen en de gemeente is inmiddels een echte forensengemeente waarbij de focus vooral ligt op Eindhoven/High Tech Campus, Veldhoven en Valkenswaard.

  Onderwijs en Vervoer

  Waalre heeft goede busverbindingen met de High Tech Campus, Eindhoven en het zuidelijker gelegen Valkenswaard. Er zijn meerdere basisscholen, verspreid over Waalre-dorp en de verschillende wijken in Aalst. Middelbaar onderwijs is in ruime mate aanwezig in het nabijgelegen Eindhoven en Valkenswaard. Eindhoven is daarnaast bekend als studentenstad met onderwijs op MBO, HBO en universitair niveau; dit is ook van invloed op het woonklimaat en openbaar vervoer in Waalre.

  Sport en Recreatie

  Waalre en Aalst hebben elk hun sportverenigingen waarbij voetbal en tennis qua ledenaantal de grootste zijn. Verder is het maar een paar kilometer fietsen naar de Genneper Sportparken in Eindhoven met een breed scala aan sporten, zowel indoor als outdoor. Voor de liefhebbers van de golfsport is Waalre een uitstekende uitvalsbasis; er zijn meerdere golfclubs op maximaal 10 minuten rijden. De gemeentebossen van Waalre, het Dommeldal en het naaldbosgebied bij Aalst zijn prachtige plekken voor een wandeling, fietstocht of mountainbiketraining.