9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Berkel-Enschot

Berkel-Enschot ligt gunstig tussen Tilburg en Oisterwijk en vlakbij de A58 en de A65. Het dorp maakt sinds 1997 deel uit van de gemeente Tilburg en wordt omringd door een buitengebied met kleine kernen zoals Heukelom en Udenhout.

Het dorp heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot en heeft circa 11.000 inwoners. Geografisch gezien grenst het dorp aan Tilburg en door het grondgebied zijn de snelwegen A58, A65, N65 en de N261.

 

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  De namen Berkel en Enschot komen van oudere Nederlandse woorden ‘Berkeloo’ en ‘Ende Skied’, die respectievelijk ‘Berkenbos’ en ‘Eindgrens’ betekenen. De drie dorpen (Berkel, Enschot en Heukelom) die oorspronkelijk de gemeente Berkel-Enschot vormden, waren sinds de 11e eeuw bestuurlijk met Groot-Tilburg verbonden. In 1811 was er één burgemeester voor de gemeente Berkel-Enschot-Heukelom; in de 19e eeuw werd de gemeentenaam Berkel c.a. en in 1941 werd Enschot toegevoegd.

  Economie

  Berkel-Enschot heeft diverse winkels en een winkelcentrum, Eikenbosch genaamd. De uitlopers van het dorp grenzen aan industrieterrein Loven in Tilburg; aan de kant van Berkel-Enschot is Loven-Noord met Nedtrain als grote werkgever gevestigd. Het buitengebied van Berkel-Enschot is deels agrarisch in gebruik en grenst onder andere aan de Beekse Bergen, Udenhout en de A65.

  Onderwijs en Vervoer

  In Berkel-Enschot zijn meerdere basisscholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang aanwezig; ook is er een middelbare school (2College Ruiven). Vanuit de dorpskern zijn er goede busverbindingen met het treinstation van Tilburg en omliggende plaatsen zoals Udenhout.

  Sport en Recreatie

  Voorzieningen voor cultuur en ontspanning zijn cultureel centrum de Schalm, zwembad de Rauwbraken, sporthal ’t Ruiven en de vele sportclubs zoals voetbalclub Jong Brabant en Mixed Hockeyclub Berkel-Enschot. Van belang voor het landschap van Berkel-Enschot is het stroomdal van de Voorste Stroom met daarlangs de Helleputte en het Grollegat. Ten zuiden van deze stroom vindt men de natuurgebieden Galgeven en Ter Braakloop die weer aansluiten aan andere natuurgebieden. Deze natuurgebieden zijn in trek als plek om te wandelen en om hard te lopen.