9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Eindhoven

Eindhoven is van oudsher de Lichtstad van Nederland en heeft inmiddels meer dan 235.000 inwoners, verspreid over verschillende stadsdelen, dorpen en wijken. De prognose is dat het inwonertal zal stijgen tot 248.000 in het jaar 2040; de reden waarom er in Eindhoven nog altijd flink wordt gebouwd.

De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Eindhoven met ongeveer 750.000 inwoners en heeft dankzij de kenniseconomie een wereldwijde aantrekkingskracht.

 

 

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  De stad Eindhoven ontstond in een moerasdelta van 5 riviertjes: De Dommel, Gender, Laak, Tongelreep en de Rungraaf. In 1232 kreeg Eindhoven stadsrechten en ten gevolge van de industriële ontwikkeling groeide de bevolking in het begin 20e eeuw in rap tempo met Philips en DAF als de meest bekende werkgevers. De huidige gemeente Eindhoven is ontstaan uit de oorspronkelijke gemeenten Eindhoven, Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre, Stratum en Veldhoven.

  Economie

  Eindhoven is meer dan Philips en DAF, ook al heeft de stad een groot deel van de economische groei aan deze bedrijven te danken. Van lucifers tot sigaren en van textiel tot hoeden; Eindhoven heeft een rijke economische historie. De kenniscentra van Philips zijn nog altijd aanwezig en verder zijn de VDL Groep, de vele bedrijven rondom Eindhoven Airport en de High Tech Campus met AMSL de motor van de economie.

  Onderwijs en Vervoer

  Van basisonderwijs tot middelbaar onderwijs, maar ook internationaal onderwijs; Eindhoven heeft het allemaal. Maar Eindhoven is ook een studentenstad vanwege de Technische Universiteit TU/E, de Fontys Hogescholen en de Design Academy. Dit zorgt voor een grote aantrekkingskracht van studenten vanuit binnen- en buitenland en draagt bij aan het bruisende karakter van de stad. Eindhoven heeft twee treinstations (Centraal en Strijp-S), een apart treinstation bij het PSV-stadion en uitstekende busverbindingen naar de omliggende dorpen en steden.

  Sport en Recreatie

  Als je aan Eindhoven denkt, denk je aan PSV. Deze voetbalclub heeft al decennia een internationale uitstraling en valt onder de Federatie van Philips Sport Verenigingen met onder andere voetbal, korfbal en handbal. Daarnaast heeft Eindhoven een tweede betaald voetbalclub (FC Eindhoven) en behoren de zwemsport, hockey en het IJssportcentrum tot de wereldtop. Eindhoven heeft prachtige musea, theaters en maar liefst 1/3 van de openbare ruimte van Eindhoven is ‘groen’.