9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Geldrop

Geldrop is een plaats in de gemeente Geldrop-Mierlo op ongeveer 6 kilometer ten zuidoosten van Eindhoven. Het dorp is gesitueerd aan het Eindhovens Kanaal en wordt doorsneden door de rivier Kleine Dommel en de spoorlijn Eindhoven-Weert.

Het dorp is in de afgelopen decennia flink gegroeid en heeft inmiddels meer dan 28.000 inwoners. Dankzij de ligging ten opzichte van de A67 is Geldrop een populaire forensenplaats, met name voor mensen die in Eindhoven werken.

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiƫle kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  De historie van Geldrop gaat terug tot het einde van de 13e eeuw en is ontstaan uit de kernen Geldrop, Braakhuizen en Hoog Geldrop. Het meest bekende gebouw van Geldrop is het kasteel wat voor het eerst werd vermeld in 1403, maar vermoedelijk al veel ouder is. Na eeuwenlang particulier eigendom werd de gemeente eigenaar van het kasteel, onder voorwaarde dat het tot nut van de gemeenschap zou blijven voortbestaan.

  Economie

  Geldrop kent van oudsher veel nijverheid met bekende namen als DAF, Kuhn, Renewi, Tiger en Peijnenburg. Van truck tot landbouwmachine en van sanitaire accessoires tot ontbijtkoek en afvalverwerking; Geldrop is de thuisbasis van al deze bedrijven. Voorheen had Philips ook een vestiging in Geldrop, maar deze bestaat al geruime tijd niet meer. Ook de textielnijverheid is tot de tweede helft van de 20e eeuw van grote invloed geweest op de economie van Geldrop; het weverijmuseum in het dorp is daar het bewijs van.

  Onderwijs en Vervoer

  Moergestel is een dorp met verrassend veel voorzieningen. Kinderen kunnen terecht bij meerdere centra voor kinderopvang en buitenschoolse opvang en er is in het dorp een goede basisschool. Worden de kinderen groter dan kunnen zij middelbaar onderwijs volgen in Oisterwijk of Tilburg. De buslijn dwars door Moergestel heeft directe verbindingen met het treinstations van Tilburg, Oisterwijk en Best.

  Sport en Recreatie

  Aan de randen van het dorp zijn verschillende sportfaciliteiten te vinden waaronder voetbal, tennis, hockey, golf, zwemsport en diverse binnensporten. Verder nodigt de rondom Geldrop gelegen natuur je uit voor een wandeling, hardlooptraining, fietstocht of mountainbiketraining. Bekende natuurgebieden zijn de Stratumse Heide, Groote Heide, Coeveringse Heide en Strabrechtse Heide. Vergeet niet het Kasteelpark in het centrum en de verschillende, kleinere natuurgebieden zoals het Dommeldal en de Gijzenrooise Zegge.