9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Haaren

Haaren is een gemeente met bijna 14.000 inwoners en ligt vlakbij ’s-Hertogenbosch en Tilburg. De gemeente is een samensmelting van de voormalige gemeenten Haaren, Esch en Helvoirt en in 1997 werd het dorp Biezenmortel aan de gemeente toegevoegd. Haaren ligt vlak langs de N65 die ‘s-Hertogenbosch en Tilburg met elkaar verbindt. Haaren staat bekend als ‘de tuin van Brabant’, mede dankzij de aanwezigheid van vele boomkwekerijen.

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  De naam Haaren heeft betrekking op een met struikgewas begroeide hoogte in een heideveld. Archeologische vondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd tonen reeds bewoning in dit gebied aan; de oudste kern van Haaren was buurtschap Belvert. In 1147 werd het dorp voor het eerst schriftelijk vermeld en er was toen reeds een kerk die de dochterkerk van de parochie Moergestel was. In Belvert bestond de Sint-Martinuskapel die in 1380 voor het eerst werd vermeld. Kasteel Nemerlaer werd voor het eerst vernoemd in 1303 en heeft zijn naam te danken aan het riviertje Amer (later Nemer) en Laer (open plek in het bos).

  Economie

  Haaren leefde vanouds van de landbouw, maar tegenwoordig zijn er veel boomkwekerijen in en rondom het dorp. De land- en akkerbouw is nog steeds aanwezig en zorgt voor dynamiek. De dorpskern heeft meerdere supermarkten, diverse detailhandelszaken en gezellige horeca; het meeste gecentreerd rond de Kerkstraat en Driehoeven.

  Onderwijs en Vervoer

  In Haaren zijn een basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang aanwezig; voor middelbaar onderwijs gaan de meeste kinderen naar Oisterwijk toe. Er zijn meerdere busverbindingen in Haaren; ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Oisterwijk en omliggende dorpen zijn goed te bereiken.

  Sport en Recreatie

  In Haaren kun je voetballen bij RKSV Nemelaer, tennissen bij LTV Haaren en paardrijden bij Het Edele Ros. Sporthal de Sprankel is het onderkomen voor meerdere verenigingen waaronder een volleybalclub, jeugdcircus, zaalvoetbal, korfbal, badminton en aikido. Rondom Haaren zijn meerdere bos- en natuurgebieden op korte afstand, waaronder het Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen (langs de dorpskern van Esch).