9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Moergestel

Moergestel, plaatselijk ook wel ‘Gessel’ genoemd ligt ten zuiden van Oisterwijk en ten noorden van de A58 (Tilburg-Eindhoven). Het dorp heeft bijna 6.000 inwoners en maakt sinds 1997 deel uit van de gemeente Oisterwijk. De gunstige ligging aan de A58 en de omliggende natuur maken Moergestel een geliefde plek bij forenzen om te wonen.

Vanuit het zuiden stroomt de Reusel langs de oostkant van Moergestel en rondom het dorp zijn meerdere natuurgebieden met klinkende namen als de Moergestelse Broek, Oude Hondsberg, Ter Braakloop en Galgeven en de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  Het dorp Moergestel is voortgekomen uit vier herdgangen; Kerkeind, Heizen, Heuvel en Over ’t Water. Vroeger maakte de Heerlijkheid Moergestel deel uit van het Kwartier van Oisterwijk en de Meierij van ’s-Hertogenbosch. De Heerlijkheid had haar zetel op Kasteel Nieuwenhof; sinds 1840 in gebruik als klooster en nu Park Stanislaus genaamd.

  Economie

  Moergestel is vanouds een dorp van schoenmakers en schoenfabrieken. Van de talrijke schoenfabrieken is slechts de Schoenfabriek van Bommel nog overgebleven, een merk dat bij velen bekend in de oren zal klinken. Het internationaal opererend familiebedrijf heeft een geschiedenis dat teruggaat tot het jaar 1734 en dat reeds door negen opvolgende generaties Van Bommel wordt bestuurd. In 2002 werd de AvanG schoenfabriek (Antoon van Gils) te Moergestel overgenomen en het bedrijf produceert jaarlijks maar liefst 500.000 paar schoenen.

  Onderwijs en Vervoer

  Moergestel is een dorp met verrassend veel voorzieningen. Kinderen kunnen terecht bij meerdere centra voor kinderopvang en buitenschoolse opvang en er is in het dorp een goede basisschool. Worden de kinderen groter dan kunnen zij middelbaar onderwijs volgen in Oisterwijk of Tilburg. De buslijn dwars door Moergestel heeft directe verbindingen met het treinstations van Tilburg, Oisterwijk en Best.

  Sport en Recreatie

  In Moergestel zijn diverse sportverenigingen; hier kun je onder andere terecht voor tennis, voetbal, handbal en honkbal. Het dorp en de omliggende vennen en bossen lenen zich uitstekend voor een goede wandeling, hardlopen, recreatief fietsen of wielrennen.