9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Oisterwijk

Oisterwijk; de parel in ’t groen. Een kleine stad met bijna 20.000 inwoners en gunstig gelegen ten opzichte van de provinciehoofdstad ’s Hertogenbosch, Boxtel, Tilburg en Eindhoven. Oisterwijk heeft een grote aantrekkingskracht vanwege het mooie centrum met De Lind; een plek met gezellige horeca en leuke boetiekjes.

Omliggende kernen zijn Moergestel, Oirschot, Haaren, Berkel-Enschot en Udenhout. Rondom Oisterwijk zijn vele bossen en vennen, waaronder de natuurgebieden De Oisterwijkse bossen en vennen, de Kampina, Landgoed Nemelaer en Landgoed de Rosep.

 

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  De naam Oisterwijk betekent ‘een ten oosten van Oost-Tilburg liggende wijk’. Met Oost-Tilburg werd de nederzetting rond de kerk aan het kerkplein in het huidige Oisterwijk bedoeld. De huidige historische kern is een samensmelting van de nederzetting Oost-Tilburg rond de kerk en het stadje Oisterwijk rond De Lind. De eerste vermelding van Oisterwijk stamt al uit 1191; het getuigt van een rijke historie. Anno nu heeft Oisterwijk vele bezienswaardigheden en (rijks)monumentale panden.

  Economie

  Oisterwijk staat bekend om de textiel-, schoen-, leder, meubel- en sigarenindustrie. De textielindustrie was rond 1870 grotendeels verdwenen doordat Tilburg zich profileerde als textielstad. Oisterwijk heeft vele grotere en kleinere schoenfabrieken gekend, welke door de opkomst van de concurrentie in Italië en later Azië vanaf 1965 steeds verder werd afgebouwd. Synoniem aan lederindustrie is de N.V. Lederfabriek Oisterwijk, opgericht in 1916 en vanaf 1974 onderdeel van de Koninklijke Verenigde Leder. In 2004 eindigde deze industrie in Oisterwijk; vanaf 2014 is het KVL-terrein in ontwikkeling. In 1899 werd sigarenfabriek ‘de Huifkar’ opgericht met de hoogtijdagen rond 1912 toen 6% van de lokale bevolking in de sigarenindustrie werkte; de merknaam bestaat momenteel nog steeds. Het hoofdkantoor en de productie van de Meubelfabriek Oisterwijk waren tot 1989 onlosmakelijk met Oisterwijk verbonden. Op al deze industrieën is Oisterwijk nog altijd trots.

  Onderwijs en Vervoer

  Voor zijn inwoners heeft Oisterwijk veel te bieden. Er zijn meerdere basisscholen, goede kinderopvang en het 2College Durendael; een middelbare school met circa 1.600 leerlingen. Oisterwijk heeft een eigen treinstation met verbindingen naar Tilburg en Eindhoven; met de bus zijn omringende plaatsen goed te bereiken.

  Sport en Recreatie

  Voor het beoefenen van een sport heb je in Oisterwijk volop keuze; voetbal, tennis, hockey en paardensport zijn enkele voorbeelden hiervan. De stad en de omliggende vennen en bossen lenen zich uitstekend voor een goede wandeling, hardlopen, recreatief fietsen of wielrennen. Oisterwijk heeft een mooi zwembad waar ook inwoners uit de regio graag een bezoek aan brengen.