9,6 Verkoopgemiddelde
9,6 prijs, kwaliteit
Goede service en begeleiding
Wonen in Tilburg

Tilburg heeft het allemaal; een goede ligging ten opzichte van Breda, Oosterhout, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven maakt wonen en werken in deze stad erg geliefd.

Qua inwonertal is Tilburg de zesde stad van Nederland en heeft een gunstige ligging aan de A58. Aan de noordzijde zijn de uitlopers van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en rondom Tilburg is een mooi buitengebied met kleine steden en dorpen met heel sfeer en karakter.

 

Vrijblijvend advies?
Wij bellen je meteen terug.

  De voordelen van Fijne Makelaar
  Glashelder verkoopadvies

  Bij het verkopen van je woning komt er best wel wat kijken. Wij zorgen dat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. We geven glashelder advies.
  Daarnaast streven we naar een juiste match tussen de nieuwe bewoner(s) van je huis en jouw wensen en mogelijkheden. We verkopen geen praatjes, maar je woning.

  Meer over ons verkoopadvies weten?

  Regionaal verkoopexpert

  Wij sluiten het hele verkoopproces aan op jouw gewenste situatie. Op basis van onze jarenlange ervaring realiseren we het beste resultaat. Daarnaast kennen we de regionale woningmarkt (van Oisterwijk tot Eindhoven) op ons duimpje: we wonen en werken er zelf ook. Wij zijn regionaal verkoopexpert en zien dus snel de perfecte kansen voor de verkoop van je woning.

  Overal aanwezig

  Voor de verkoop van je woning zetten we alles in. We geven er online aandacht aan via onze website, blogs en social media, maar ook offline natuurlijk.
  Op deze manier zorgen we dat je woning duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kopers en dat niemand de verkoop van jouw woning over het hoofd ziet.

  10
  Nieuwe woningen deze maand
  Historie

  Er is al vermelding gemaakt van Tilburg in de 8e eeuw; toen West-Tilburg genaamd en Oost-Tilburg werd overvleugeld door Oisterwijk. In de 14e eeuw werden west en oost gescheiden en heette Tilburg De Heerlijkheid Tilburg en Goirle. In 1809 kreeg Tilburg van Napoleon stadsrechten. De verbindingswegen, de spoorlijnen, het Wilhelminakanaal en de Piushaven hebben grote invloed gehad op de economische ontwikkeling.

  Economie

  Op basis van de al aanwezige schapenteelt groeide Tilburg omstreeks 1600 uit tot de belangrijkste wolstad van Brabant en overvleugelde het midden 18e eeuw de bijna compleet weggevallen Hollandse textielindustrie. Gedurende de jaren 60 van de 20e eeuw verdween de textielindustrie; dit verlies werd gecompenseerd door de vestiging van moderne nijverheid op bedrijventerreinen aan de rand van de stad. De chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, medische technologie, transport en fijnmetaal spelen nu een belangrijke rol.

  Onderwijs en Vervoer

  Tilburg heeft een breed scala aan onderwijs. Uiteraard zijn er talrijke plekken voor kinderopvang en basisonderwijs en op alle niveaus is middelbaar onderwijs goed vertegenwoordigd. Voor vervolgonderwijs heeft Tilburg veel te bieden; de Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool en de Tilburg University zijn hier enkele voorbeelden van. Spraakmakende opleidingen zoals Journalistiek, Beeldende Vorming, Dansacademie, Rockacademie en de Academie voor Architectuur en Stedenbouw kunnen in deze prachtige stad gevolgd worden.

  Sport en Recreatie

  Tilburg heeft vele sportclubs waarvan de professionele voetbalclub Willem II het meest bekend is. Ook voor amateursporters is er genoeg keuze; judo, atletiek, hockey, korfbal, roeien, voetbal, ijshockey, honkbal, basketbal en volleybal zijn hier enkele voorbeelden van. Er zijn meerdere parken verspreid over de stad waar bewoners graag recreëren. De Piushaven, Spoorzone, Popcentrum 013 en de vele winkels nodigen je uit voor een bezoek.